Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Lepotni salon Mateja, Mateja Bračun s.p.
Trška cesta 2,3254 Podčetrtek
Slovenija
DŠ: SI48555398
Matična številka: 8207755000
Telefon: 040 866 497
Email:info@lepotnisalonmateja.si
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije!

Način plačila

GOTOVINA – Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko vam dostavna služba Pošte Slovenije ali DHD dostavi paket.

PREDRAČUN – Plačilo z nakazilom na naš TRR je možno ob predhodnem kreiranju predračuna na vaš e-mail.
PAYPAL – Takojšne plačilo preko plačilnega sistema paypal (možnost uporabe kreidtnih kartic: mastercard, visa, visa elektron, american express,…)

Cena

V ceno je vštet 22% DDV

Dobavni rok

V spletni trgovini Lepotni salon Mateja se trudimo, da bi artikli, ki so bili naročeni v Lepotnem salonu Mateja spletni prodaji, kar se da hitro dosegli njihove naročnike. V kolikor so le ti na zalogi jih pošljemo naprej še isti dan, kar pomeni, da jih prejmete na dom v roku 1 – 2 delovnih dni. Za dostavo uporabljamo Pošto Slovenije, kar pomeni, da Vam naročene izdelke dostavi poštar na naslov prejemnika, ki ste ga navedli ob naročilu. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah, v primeru, da paketa ne morete sprejeti, vam bo poštar pustil obvestilo s katerim lahko paket prevzamete kasneje na najbližji Pošti Slovenije. Kupec ob prevzemu plača izdelek in poštnino, ter bančno provizijo Pošte Slovenije. Poštnina znaša 3,50 € bančna provizija Pošte Slovenije je dodatno 1% na vrednost paketa. Za nakup nad 30,00 €vam poštnino krijemo mi, Pošta Slovenije pa vam v vsakem primeru zaračuna 1% provizije.

Pravica do odstopa od nakupa

ZLORABA nakupa je kazniva! Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe na daljavo, v tem primeru mora kupec to sporočiti na naš elektronski naslov info@lepotnisalonmateja.si, če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca. Pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Kupec ima pravico da odstopi od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku 14 dni po prejemu vrnjenega izdelka. V vračilo kupnine se NE šteje znesek za opravljeno storitev dostave – poštnine. V 14 dneh od pisnega sporočila mora kupec blago vrniti, nepoškodovano, neodprto in v stanju kot je bilo na začetku. Lepotni salon Mateja mora vrniti kupnino v roku 14 dni po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor Lepotni salon Mateja upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila zgolj z namenom da bi zavajal ali škodoval Lepotni salon Mateja, kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska!

Varovanje osebnih podatkov

Lepotni salon Mateja v spletni trgovini zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov, GSM, elektronski naslov. Navedeni osebni podatki se zbirajo in obdelujejo za namene izvedbe in dostave spletnih naročil, reševanje morebitnih težav pred in po opravljenih spletnih nakupih, analiziranje in preučevanje nakupovalnih navad ter izvajanje ciljnega trženja. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.
Uporabnik spletne trgovine lahko kadarkoli od upravljavca osebnih podatkov zahteva, da preneha obdelovati zgoraj navedene podatke.

Obveščanje

Uporabnik se lahko naroči tudi na prejemanje e-novic in se od njih kadarkoli odjavi preko povezave v prejetih e-novicah ali tako, da odjavo sporoči na elektronski naslov: info@lepotnisalonmateja.si . Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice oz. jih navedete ob naročilu v spletni trgovini obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6(1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«),pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Poštnina

Poštnino zaračunavamo po veljavnem ceniku kurirske službe Pošte Slovenije.

Cenik poštnine

 • 0-2 kg = 3,50€
 • 2-5 kg = 3,90€
 • 5-10 kg = 4,25€
 • 10-15 kg = 5,06€
 • 15-20 kg = 5,34€
 • 20-30kg = 5.80€
 • 30-40kg = 6.92€
 • 40-50kg = 8.76€

Politika varstva osebnih podatkov

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu z zakonodajo, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zato so v nadaljevanju navedene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic.

Upravljavec osebnih podatkov

Lepotni salon Mateja, Mateja Bračun s.p.
Trška c.2, 3254 Podčetrtek
Telefon: 040 866 497
E-pošta: info@lepotnisalonmateja.si

Nameni obdelave podatkov

Osebne podatke obdelujemo za naslednje namene in skladno z eno od šestih možnih pravnih podlag (privolitev, sklepanje ali izvajanje pogodbe, zakonske obveznosti, zaščita življenjskih interesov posameznika, naloge v javnem interesu, zakoniti interesi upravljavca ali tretjih oseb) ter točno določen čas, ko je to potrebno.

Namen obdelave Pravna podlaga za obdelavo Rok obdelave Pravice posameznika do izbrisa, popravka…
Sklepanje in izvajanje pogodbenega razmerja,
sklenitev pogodbe o sodelovanju,
nakup,
najem storitev in podobno
veljavni zakoni na področju obligacij,
izvršbe, davkov in podobno,
sklenitev ali izvajanje veljavne pogodbe
celotno pogodbeno razmerje in še 10 let po zaključku NE
Povpraševanja po izdelkih in storitvah
Povpraševanja,
dodatne informacije,
naročila storitev
Sklenitev ali izvajanje pogodbe Celotno pogodbeno razmerje in še 10 let po zaključku NE
Novice,
izobraževalne vsebine,
novosti,
akcije in ponudba,
obvestila o našem poslovanju,
novostih,
izobraževalne vsebine o storitvah in podobno.
Privolitev posameznika/ce Do preklica privolitve DA
Marketinške raziskave
sodelovanje v anketah,
vprašalnikih in drugih orodjih, ki jih uporabljamo, da bi vas bolje spoznali in vam ponudili najboljše
privolitev posameznika/ce do preklica privolitve DA

Povsod, kjer obdelava osebnih podatkov temelji na vaši privolitvi, imate vedno možnost to privolitev spremeniti ali preklicati in za vnaprej glede vaših osebnih podatkov odločiti drugače.

Razen v redkih primerih upravičenih izjem (kazniva dejanja, prekrški, zahteve državnih organov in utemeljeni pravni zahtevki tretjih oseb) obdelava ne temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva upravljavec ali tretja oseba.

Vrste osebnih podatkov

Da bi vam zagotovili ugodno sklenitev in izvajanje pogodbe, obdelujemo različne vrste osebnih podatkov.

Vrsta podatkov Vir podatkov
Podatki o stranki
Identifikacijski in kontaktni podatki, želje, zahteve, privolitve, povpraševanja, podatki o najemih, podatki o pisnih, telefonskih ali osebnih stikih
posameznik/ca
javno dostopni viri
lastne evidence
Podatki o pogodbenem razmerju
podatki o sklenjeni pogodbi in aneksih, podatki o odgovorih na povpraševanja, podatki o plačilih, podatki o naročilih, podatki o morebitnih pravnih sredstvih
posameznik/ca
javno dostopni viri
lastne evidence

Uporabniki osebnih podatkov

Osebne podatke uporabljamo v naši družbi kot upravljavec in jih v določenih primerih posredujemo našim pogodbenim obdelovalcem (vzdrževalci spletne strain, vzdrževalci opreme in sistemov informacijske tehnologije, servisierji in vzdrževalci programske opreme, vzdrževalci programov…), ki so zavezani k strogemu varstvu vseh podatkov.

Iznos podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije

Osebni podatki se ne prenašajo v države izven Evropske unije.

Vaše pravice

Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:

 • pravica do obveščenosti o obdelavi vaših osebnih podatkov (besedilo, ki ga berete, je del izvajanja te vaše pravice);
 • pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravico od nas kot upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij (nameni obdelav, vrste podatkov, uporabnike podatkov, čas hranjenja, obstoj pravic in možnosti pritožbe, viri podatkov, morebitno avtomatizirano odločanje ali posebno profiliranje);
 • pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami; ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;
 • pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe«, pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno);
 • pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljavec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor ali če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;
 • pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);
 • pravica do ugovora pomeni, lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadarkoli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja);
 • pravice glede samodejne obdelave in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni to nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bomo z veseljem pomagali, preko e-pošte: info@vpp.si

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).